top of page

איחוד תיקים: כל מה שרציתם לדעת

תיק הוצאה לפועל אחד זה לא נחמד. אין מה לומר. אבל מה תגידו על כמה תיקים? ואפילו לא בהכרח בסכומים גדולים. מציק ממש, נכון? העיקולים, ההטרדות, הלחץ, הפרצופים בבנק, ההצעות מהפקידה של העו"ד שמייצג את מי שאתם חייבים לו כסף ל"הנחה" שתקפה רק "עד סוף השבוע" וכו'.

יש דרך פשוטה יחסית לשים לזה סוף, ויחד עם תיקון 9 לחוק פסיקת ריבית והצמדה שהתקבל בנובמבר 2023 ומונע מהריביות להשתולל ברגע שמשלמים, אפשר לומר שיש פתרון לא רע לסיטואציה שבה יש לכם מספר תיקי הוצאה לפועל, ואתם לא רוצים לנסות להסדיר אותם דרך הליך של חדלות פירעון (גם אם תחת קורת הגג של ההוצאה לפועל), אלא מעדיפים לשלם ולקבל ראש שקט.

הליך איחוד התיקים מעוגן בשלל סעיפי משנה תחת סעיף 74 של חוק ההוצאה לפועל. הרעיון הוא פשוט: לוקחים את כל תיקי ההוצאה לפועל של החייב, מאחדים אותם לכדי תיק אחד, חדש, וכל חודש החייב משלם תשלום חודשי עד לגמר התיק. לפי החוק, כל עוד החובות אינם מגיעים ל-100 אלף ₪, ניתן להגיע לעד 36 תשלומים באיחוד תיקים. מעל 100 אלף ₪ אפשר לשלם ב-48 תשלומים. החוק גם מתיר לרשם ההוצאה לפועל לפסוק עד 72 תשלומים במידה שהשתכנע שיש נסיבות המצדיקות זאת.

כדי להיכנס למסלול איחוד תיקים צריך להגיש בקשה מתאימה בלשכת ההוצאה לפועל. כמו כן, צריך לשלם תשלום אחד (מתוך ה-36 או 48, לפי הסכום) – מראש. הסיבה – מין "דמי רצינות". החייב מראה שהוא בעניין וכאן כדי לפתור את בעיית החובות שלו. מומלץ להיעזר בעורך דין על מנת לבצע איחוד תיקים, בין אם על מנת לגבש אסטרטגיה נכונה ובין אם על מנת להגיש את הבקשה כראוי.

שימו לב: חייב שנמצא באיחוד תיקים לא יכול לצאת מהארץ במשך כל תקופת איחוד התיקים. זו, פחות או יותר, המגבלה המשמעותית ביותר שחלה עליו. יתר הדברים פשוטים יותר: בתקופת תיק האיחוד אין עיקולים, אין הגבלות ולמעשה אפשר להתנהל בצורה רגילה לחלוטין – כל עוד מקפידים לשלם את צו התשלומים.

לסיכום, הליך איחוד התיקים מספק טכניקה נהדרת לטפל בתיקי הוצאה לפועל פתוחים – בטח לאור השינויים המתקרבים בכל הקשור לריביות (המגמה היא לא לתת להן להשתולל ככל שהחייב משתף פעולה ומשלם).

bottom of page