top of page

מתי חדלות פירעון היא לא הפתרון עבורכם?

מצבים פיננסיים קשים ומורכבים יכולים לפקוד כל אחד מאיתנו. חיי היום-יום, שבהם אנחנו בסה"כ מבקשים לשרוד ולהתפרנס, מלווים לא אחת במכשולים לא פשוטים כמו חובות כספיים. חובות אלה יכולים להיווצר מניהול הלוואות לא נכון, מנטילת משכנתאות גבוהות מדי, מירידה בהכנסות, מהתרחבות המשפחה וכו'.

ואז, כשמתקרבים לנקודת הקצה, מתחילה הדילמה – האם לכנס את כל החובות להליך פשיטת רגל – שמאז 2019 נקרא בישראל "חדלות פירעון" – או לנסות לפתור את הסיטואציה בדרך אחרת? העניין הוא שהליך של חדלות פירעון, פשיטת רגל כאמור, הוא לא תמיד הפתרון המיטבי. צריך להתייחס אליו כאל הפתרון ש"תמיד יהיה שם" – תמיד תוכלו לפנות לעו"ד לענייני פשיטת רגל ולטפל בחובות. אבל עורך הדין שתפנו אליו יכול להציע לכם גם מסלולים אחרים.

צריך לזכור, הליך של פשיטת רגל הוא הליך ארוך יחסית – שנמשך כ-50 חודשים בממוצע, ודורש מכם אורך נשימה וסבלנות עד אין קץ. עוד דבר שמביא איתו הליך פשיטת הרגל – כתם על דירוג האשראי שלכם, דבר שלא יהיה לכם קל להסיר. כמו כן, אם אתם בעלי עסקים, או עובדים במקצוע שלא מאפשר הליכה להליך של חדלות פירעון מבלי לאבד את היכולת לעסוק בו – אתם חייבים להיוועץ בעורך דין על דרכים אחרות להסדרת החובות.

צריך להבין שחדלות פירעון היא לא מצב נוח גם עבור הצד השני של האירוע, כלומר – הנושים שלכם. לא אחת הם יבינו שעדיף לאחוז בציפור אחת ביד מאשר לצפות בשתיים על העץ, ובמילים אחרות: עדיף לקבל איזשהו חלק של החוב, בזמן קצר יותר, מאשר לקבל ממש מעט מהחוב בזמן ארוך יותר.

לכן, רצוי מאוד להתייעץ עם עורך דין המתמחה בטיפול בחובות ובהסדרת חובות על מנת לגבש את הפתרון המיטבי ביותר עבורכם. יכולים להימצא מספר פתרונות נוספים שאינם חדלות פירעון – פתרונות שלוקחים בחשבון את גובה החוב, מצבכם הבריאותי, הסיטואציה בה נקלעתם לחוב ופרמטרים נוספים.

bottom of page